HEROES SUPER SAISON

- BLONDE FARMHOUSE IPA -

Ontdek meer over

de mede en cider

van 'De Mederie'

Alcohol: 6,5%

Kleur: Koperblond

Stijl: Farmhouse IPA

Hop: Magnum, Cascade, Simcoe, Mosaic

Ideale schenktemperatuur: 6°C

Verpakking: 33cl fles

Houdbaarheid: 24 maanden


HEROES SUPER SAISON is een blonde Farmhouse IPA. In de 19de eeuw werd een saison (Farmhouse Ale) in de winter gebrouwen door boeren met de resten van het graan om in de zomer (het oogstseizoen) te kunnen schenken aan hun seizoenarbeiders. Tegenwoordig is een saison het hele jaar te verkrijgen. Kenmerkend voor dit type bier is zijn hoppige, fruitige karakter en de droge afdronk. Een perfecte dorstlesser op een warme zomerdag!


Dit bier werd voor het eerst gebrouwen in 2018 door DE MEDERIE (Jorre Vanhemmens) onder de naam GRIZZLY. Na 3 jaar met veel liefde het bier te hebben gemaakt heeft Jorre besist om zich vooral te richten op het ontwikkelen en produceren van mede en cider op topniveau. Om deze lekkere saison niet verloren te laten gaan werd beslist deze vanaf augustus 2021 verder te produceren bij HEROES AMAZING BEER. Aan het recept werd niets gewijzigd, enkel de naam.


Het bier is hergist op fles en bezit een gistlaag op de bodem. Laat bij voorkeur de gistlaag in de fles (1 cm) om het bier helder te drinken. Indien je deze toch toevoegt zal het bier troebel zijn, maar nog steeds lekker van smaak.